Bandrabur, lonel (n, 1922) - scriitor, publicist. Absolvent al Facultătii de Litere si Filosofie, licenta în filosofia culturii la profesorul Lucian Blaga; detinut politic în beciurile fostei Securităti, o perioadă este constrâns să ducă o existentă marginală, aventuroasă. Între 1957 si 1984, când se pensionează, este profesor la Liceul "loan Slavici" din Panciu. Debutează cu volumul de versuri Vrăjitorul de cuvinte. Volume de proză: "Fiul primarului", "Hoinăreala", "Hanu Trasnit", "Flămândul", "Banchetul dragostei", "Gloria", "Orasul iubit" si altele.
         Bălan, Theodor (1912 - 1976) – muzicolog. Absolvent al Conservatorului si al Facultptii de Drept. Carieră universitară în domeniul artei pianului. Publică lucrări de muzicologie despre Franz Liszt, Verdi, Schubert, Leonard, etc. Sustine numeroase conferinte, concerte-Iectii, emisiuni radio si de televiziune pe teme muzicale. Editează muzica pentru pian de Bach, Beethoven, Schuman, Grieg, Rameau s.a.
         Bărbulescu, Mihai (n. 1949) - poet. Studii liceale în orasul natal, absolvent al Facultătii de Filologie din Bucuresti. Volume de versuri: "Vocale în vârful piramidei" (1968), "Cantec în casa nimănui" (1970), "Măsură pentru o clipă" (1975).
         Bârleanu, Ion-Haria (n. 1945) - lingvist si critic literar. Doctorand în lingvistică. Cercetător stiintific la Institutul de Filologie al Academiei din Iasi. Publică studii si articole, recenzii, cronici, consemnări în diferite reviste literare. Participă la congrese nationale de dialectologie, onomastica, precum si la sesiuni stiintifice academice si universitare.
         Brates, Eugenia (1909 _ 1971) - poetă, pictorită, graficiană. Profesoară de desen în învatamantul secundar. Expozitii de grafică si pictură la Turnu Magurele si Bucuresti. Autoare a volumului de versuri "Minotaurul".
         Căpătână, Adolf (1881 - 1956) - magistrat si farmacist, fost primar al orasului Panciu. Autor al lucrării "Istoricul orasului Panciu" (1941). Participă la Razboiul de Reîntregire din 1916 - 1918, pentru eroismul său fiind decorat. Doctor în drept cu teza "Publicitatea drepturilor reale imobiliare". Între 1922 si 1926 predă primul curs de Drept comparat de la noi, la Universitatea din Cernăuti. Ministru al justitiei pentru scurt timp, în Guvernul Sănătescu (1944).
         Costin, George (n. 1957) - poet si prozator, jurist. Absolvent al Colegiului National "Al. I. Cuza" din Focsani si al Facultătii de Drept a Universitătii "Petre Andrei" din Iasi. Autor al volumului de proză scurtă "Anotipuri cu centură de castitate" (2000).
         Nedelcu, Pavel (1908 - 1998) - poet si publicist. Fost functionar la Primaria Focsani. Colaborează la nenumărate reviste literare din tară. Editează, împreună cu Al. Călinescu, cateva reviste la Focsani. Volume: versuri - "Pentru sufletul copiilor", romane - "Adolescentii iluminati si Destrămări" (în colaborare cu Al. Călinescu).
         Paragină, Anton (1946 - 1998) - profesor de istorie, muzeograf, publicist. Doctor în istorie, cu teza "Habitatul medieval la Curbura Carpatilor în secolele X - XV". Activitate arheologică pe teren în cadrul Muzeului Vrancei, materializată în numeroase studii publicate în Vrancea. Studii si comunicări. Coautor al volumului "Panciu - File de cronică" (1982).
         Popa-Cohut, Eugenia (n. 1927) - medic ftiziolog, scriitoare. Activitate medicală deosebită. Colaborează la mai multe reviste literare din tară. Publica patru volume de poezii pentru copii si romanele "Am sa fiu pasăre" (1972), "Mama" (1982), "Prietenii lui Stefănut" (1984). Detinătoare a mai multor premii literare.
         Popa, George (n. 1923) - medic, scriitor, critic de artă, traducător, filosof. Studii de medicină, filosofie si filologie. Profesor la Clinica Medicală din Iasi. Membru al Uniunii Scriitorilor si al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Colaborează la cele mai importante reviste literare românesti din epocă. Autor a numeroase lucrări stiintifice, traduceri din alte literaturi. In 1997 publică "Istoria culturii si a civilizatiilor. Un compendiu al spiritualitătii universale".
         Puscaru (Puscă), Enache (1912 - 1988) - farmacist. Doctor în stiinte farmaceutice din 1947. Om de stiintă, cadru didactic universitar, autor a numeroase cărti de specialitate. Membru al Federatiei Internationale de Farmacie.
         Pricopie, Costel (n. 1953) - profesor de filosofie, prozator, dramaturg. După absolvirea facultătii, lucrează la Botosani. Autor al pieselor de teatru "Zidul de cenusă" (1991), "Testamentul de piatră" (1992), "Stâlpul de ceară" (1993), "Pragul de lumină" (1996). In 1997 publică "Leac din limbă de sarpe - fabule prefăcute" (proză).
         Puscă, Benone (n. 1935) - profesor universitar, magistrat, dramaturg. Specialist în drept constitutional si institutii politice. Membru al Academiei Oamenilor de Stiintă din Romania. Publică numeroase lucrări de specialitate si cursuri universitare, participă la elaborarea si interpretarea unor acte normative de interes cetătenesc. Este autorul unor piese de teatru, scenarii de film si radiofonice, precum si al unor însemnări de călătorie în Anglia, Portugalia, China.
         Puscă, Ion M. (n. 1941) - oenolog de renume international, scriitor, publicist. Doctor în agronomie, specialitatea oenologie (cu precizarea că teza sa a fost cea dintâi din domeniul sampaniei în Romania) din 1977. Stagii de pertectionare în Franta, Italia, Spania. Reprezentant al României în diferite institutii si organizatii internationale cu profil agro-viticol. Membru al Academiei Internationale a Vinului de la Geneva si al Consiliului Uniunii Internationale a Oenologilor. Autor al unor interesante cărti de specialitate si volume de reportaje.
         Radu, Vasile (1887 - 1940) - profesor de teologie, orientalist. Doctor în teologie din 1921. Urmează cursuri de limbi orientale în Franta, fiind printre primii orientalisti de la noi. In 1936 traduce Biblia, împreună cu Gala Galaction si Mitropolitul Nicodim, dupa textele originale ebraice si grecesti. Varianta din 1936 a stat la baza tuturor celorlalte editii ale Bibliei publicate până acum în Romania.
         Slavici, loan (1848 - 1925) - scriitor si publicist. Indemnat să scrie de Mihai Eminescu, pe cand erau studenti la Viena, ajunge unul dintre marii clasici ai literaturii române. Nuvele: "Moara cu noroc", "Popa Tanda", "Budulea Taichii", "Padureanca" si altele. Romane: "Mara". La Panciu redacteaza o parte din "Amintiri", cele mai substantiale memorii despre marii clasici ai literaturii române (Eminescu, Maiorescu, Ion Creangă, Caragiale, Cosbuc). Este înmormântat la Panciu.
         Stoica, losif D. (1882 - 1930) - avocat si publicist. Fost administrator de plasă si director al Prefecturii Putna; publică lucrari în legătură cu raporturile dintre artă si religie, biserică si administratie, etc.
         Stefanache, Corneliu (n. 1934) - prozator si publicist. Detine functii de conducere multi ani la revistele Cronica si Convorbiri literare din Iasi. Colaborează la cele mai importante reviste literare romanesti din epocă. Volume de proză: "Cercul cu ochi" (1968), "Zeii obositi" (1969), "Sarutul pamantului" (1977), "Ruptura" (1983), "Drumuri de fum" (1985) si altele. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. .